Vao tornlinnuses saab tutvuda uue püsinäitusega ja filmi “Apteeker Melchior” võttepaikadega

5. augustil kell 18 toimub Vao tornlinnuses uue püsinäituse avamine. Näitus annab ülevaate Vao tornlinnuse ajaloost ning sealse mõisa ja valitsejate lugudest. 

Vao linnuse mitmekesine ajalugu sai 2020. ja 2021. aastal veelgi põnevamaks, nimelt toimusid seal menuka mängufilmi “Apteeker Melchior” võtted, kus filmiti üles triloogia esimese osa ühed olulisimad stseenid. Ülevaade põnevatest võttepäevadest on talletatud näituse stendidel. 

Vao tornlinnuse esimene näitus valmis 1998. aastal Janis Tobrelutsu ja Väike-Maarja muuseumi koostööna. Kahjuks tollane näitus hävis tulekahjus. Vastavatud näitus toetub Janis Tobrelutsu ja Eino Tombergi kogutud materjalidele. Fotod on pärit valdavalt Väike-Maarja muuseumi kogust. “Apteeker Melchiori” fotod on pildistanud võtete käigus Gerli Toomingas. 

Näitust ja Vao tornlinnust on võimalik külastada ettetellimisel Väike-Maarja muuseumi telefonil 326 1625 või aadressil muuseum@v-maarja.ee. Näituse avamise ajal on tornlinnus kõigile huvilistele tasuta avatud. 

Vao tornlinnuse uus püsinäitus valmis Eesti Kultuurkapitali toel.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga